• Până în 2070 aproximativ 3,5 miliarde de oameni ar putea ajunge să trăiască în zone mult prea calde pentru a putea trăi, spune un studiu climatologic al PNAS
  • Oamenii vor fi nevoiţi să se mute pentru că respectivele zone ar deveni deşertice şi nu ar mai fi posibilă traiul normal
  • Ritmul de încălzire a planetei este peste cel din ultimii 6.000 de ani, avertizează ecologiștii

Dacă ritmul de încălzire a planetei se va păstra, până în 2070, cam 3,5 miliarde de oameni din Africa sub-sahariană, America de Sud, India, Asia de sud-est, Peninsula Arabă şi Australia ar putea fi nevoiţi să se mute din cauză că vor apărea condiții incompatibile cu viața.

Concret, pentru fiecare 1 grad Celsius adăugat la media încălzirii globale, 1 miliard de oameni vor fi nevoiţi să se mute în zone mai răcoroase ori să se adapteze căldurii extreme. Toate astea s-ar întâmpla dacă nu vei începe să iei măsuri anti-poluare, te anunță arheologul Tim Kohler.

În prezent, specialiştii cred că va fi o creştere a mediei de temperatură cu 3 grade Celsius până în 2100, în timp ce studiul citat de CNN notează că oamenii ar putea experimenta creşteri de 7,5 grade Celsius ale maximelor fiecărui anotimp până în 2070.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Iată care sunt previziunile climatologice pentru țara noastră: în 2070, în Bucureşti vom avea parte de 68 de zile/an cu peste 35 de grade Celsius, comparativ cu două, câte sunt acum. La Braşov va fi ceva mai bine – numai 15 zile.

Sursă foto: Profimedia