• Ploile torenţiale care au lovit Bucureştiul şi judeţul Ilfov au provocat numeroase probleme.
  • A fost nevoie de intervenţia echipajelor ISU Bucureşti-Ilfov în 25 de situaţii de urgenţă.
  • Intervenţiile au avut loc în intervalul 8.00 – 20.00.
  • Peste 3.600 de persoane au fost evacuate sau au plecat singure preventiv din zonele cu risc ridicat de inundaţii în judeţele Galaţi, Vaslui şi Braşov.
  • Liniile 1,10 şi 11 au avut vagoane blocate la Pod Grozăveşti, din cauza acumulării de apă, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Cea mai mare parte a intervenţiilor a constat în scoaterea apei acumulate. Pompierii au acţionat în 17 cazuri pentru a elimina apa din locuinţe, curţi şi străzi inundate.

În alte 6 situaţii, echipajele au fost chemate să îndepărteze copaci doborâţi de vânt şi ploi.

Furtuna a cauzat şi pagube materiale. ISU anunţă că trei maşini au fost avariate în urma incidentelor legate de vreme.

Recomandări

NOUL ȘEF HEZBOLLAH
TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
CUM AR FI MURIT NAVALNÎI
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI

Liniile 1,10 şi 11 au avut vagoane blocate la Pod Grozăveşti, din cauza acumulării de apă, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

În acelaşi timp, în comuna Chiajna, la intersecţia străzilor Rezervelor cu Panselelor, s-a produs o surpare a drumului. Un autoturism a rămas blocat în groapa formată.

Care a fost situația în ţară în ultimele 24 ore

Peste 3.600 de persoane au fost evacuate sau au plecat singure preventiv din zonele cu risc ridicat de inundaţii în judeţele Galaţi, Vaslui şi Braşov. Autorităţile au decis evacuarea a 3.550 de persoane din 19 localităţi şi suspendarea cursurilor în 25 de localităţi începând de luni, scrie Mediafax.

Pagube au fost în 35 localităţi din 16 judeţe – Arad, Argeş, Brăila, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea şi municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 7 curţi, 3 beciuri, 1 subsol de bloc, 1 instituţie publică şi 1 depozit operator economic, cât şi pentru degajarea a 25 copaci şi 2 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil, fiind avariate 3 autovehicule, conform IGSU.