• Meciul de fotbal de duminică dintre Atletico Madrid și Sevilla a fost suspendat din cauza ploilor torențiale.
  • Locuitorii din Madrid au fost rugați să rămână acasă din cauza precipitațiilor.
  • Numai în capitala spaniolă, pompierii au fost chemați de 190 de ori.

Mai multe avertizări meteorologice au fost emise în Spania, în timp ce ploile abundente provoacă inundații majore în unele părți ale țării. În regiunile Madrid, Toledo și Cadiz sunt în vigoare alerte meteorologice maxime, informează BBC.

Meciul de fotbal de duminică dintre Atletico Madrid și Sevilla a fost suspendat din cauza ploilor torențiale. Locuitorii din Madrid au fost rugați să rămână acasă din cauza precipitațiilor excepționale și anormale”, a declarat primarul.

Numai în capitala spaniolă, pompierii au fost chemați de 190 de ori pentru a ușura situația de pe drumurile inundate. O mare parte din precipitații, aduse de furtuna Dana, s-au concentrat în Cádiz, Tarragona și Castelló – regiuni de coastă din întreaga țară.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

În provincia Castelló, din estul țării, inundațiile au determinat pompierii să salveze un bărbat blocat în mașina sa, care era înconjurat de apă până la brâu. De asemenea, oamenii din Spania au fost sfătuiți să evite călătoriile inutile în orașul Alcanar din nord-estul Tarragona – unde au căzut 215 litri pe metru pătrat de ploaie în ultimele 24 de ore.

Juan Carlos Penafiel, care se afla în vizită în oraș, a declarat că a fost trezit de apa care intra în apartamentul său de la etajul al doilea. Ne-am organizat între noi pentru a face frânghii cu prosoape și cearceafuri de pat și le-am folosit pentru a trage doi tineri care se agățau de coloane”, a declarat el pentru agenția de știri Reuters.

Citește și: