• Părtiile din Sinaia au fost închise pentru intervenții tehnice
  • Salvamontiștii anunță risc de avalanșă, de gradul 4, în Bucegi și Făgăraș
  • Valentin, cazat în Sinaia, a migrat în Poiana Brașov la schi, să fie safe
  • În Poiana Brașov sunt deschise pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru

Știu că te bucuri când ninge și te gândești la schi, dar chiar zăpada proaspăt așternută îți poate crea probleme și te forțează să-ți schimbi planul.

Stratul nou de zăpadă din Bucegi, dupa ultimele ninsori, este instabil. Pârtiile au fost închise în Sinaia. Salvamontiștii au anunțat pe rețelele sociale că între cota 1.400 și 2000 există risc de avalanșă de gradul 4.

Valentin, din Constanța, s-a cazat în Sinaia, dar a refuzat să accepte o zi stricată și a venit în Poiana Brașov, să schieze. A făcut 1 oră și jumătate pe drum, iar 40 de minute a așteptat la coadă la instalațiile de transport pe cablu. E o tradiție pentru el să citească la prima oră a dimineții despre starea pârtiilor și condițiile meteo. Valentin a aflat de pe Facebook că e risc de avalanșă în Sinaia.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Valentin Cârstea, turist: „Cred că toată lumea care a venit cu intenția să schieze și nu se schiază, migreaza unde se schiază, e normal.”

Salvamontiștii spun că la altitudine va fi viscol și în următoarele zile. Cum nu se schiază nici în Predeal și de acolo turiștii au fugit în Masivul Postăvaru. Turiștii migrează între stațiuni și caută să fie pe pârtii safe.

Un turist curajos a renunțat la instalațiile de transport pe cablu și a decis să facă o plimbare pe jos, la bustul gol.