• Vâlcea, Argeș, Teleorman, Olt și Dolj se află azi sub cod roșu de caniculă. Maximele urcă la 37…38°C.
  • În Capitală va fi disconfort termic ridicat la amiază, iar maxima se oprește la 37°C, iar furtunile apar spre seară în vest și centru.
  • Codul roșu se extinde mâine în București, Dâmbovița și Argeș, unde vor fi până la 39°C, iar furtunile continuă în jumătatea nordică a țării.

Primul cod roșu de caniculă al verii vizează astăzi 5 județe din sud, în timp ce alte 19 și Capitala se află sub cod portocaliu. Spre seară apar ploi torențiale și vijelii în vest și nord.

Care sunt ultimele update-uri despre caniculă pentru astăzi?

Avem deja 5-6 zile de temperaturi care au atins pragul caniculei. Spre finalul săptămânii, în Capitală, temperaturile au ajuns la 39 de grade Celsius, așadar meteorologii au emis cod roșu de caniculă, pentru ziua de astăzi, în partea de sud a țării. Este un val de căldură atipic pentru luna iunie.

Astăzi, valul de căldură se extinde și spre nordul țării. Astfel, canicula își va face simțită prezența în zonele centrale.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Schimbările masei de aer sunt foarte evidente. În partea de vest și în partea de nord a țării se va răcori. ANM a emis un cod portocaliu de vijelii și furtuni.

Citește și