• Sicilia așteaptă mâine temperaturi de până la 43°C, iar valul de căldură este așteptat să persiste toată săptămâna în țările din sud-estul Europei.
  • Mâine vor fi 40°C în sudul României, care se află sub cod portocaliu de caniculă. Pentru anumite localități ar putea fi consemnate recorduri lunare.
  • A fost cod roșu de furtuni ieri seară în Germania, unde zonele destinate fanilor turci au fost închise din cauza avertizărilor meteo.

Sud-estul Europei experimentează călduri excepționale pentru luna iunie, cu maxime ce ar putea trece mâine de 40 de grade în mai multe țări. Mai multe zone din centrul Europei au fost lovite seara trecută de furtuni intense.

Temperaturile de peste 37 de grade nu sunt normale pentru luna în care ne aflăm, iar mâine urmează o zi de foc pentru mare parte din sud-estul Europei, cu temperaturi care ar ajunge în sudul Italiei chiar și până la 42-43 de grade.

În România s-au atins astăzi 37 de grade. Mâine, în partea de sud sunt așteptate temperaturi spre 40 de grade.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Arşiţa s-a năpustit şi asupra Italiei. Peninsula se confruntă în aceste zile cu primul val major de căldură din această vară. Temperaturile vor depăși pragul de 40 de grade Celsius, iar turiştii şi localnicii sunt sfătuiți să evite expunerea excesivă la soare şi să se hidrateze corespunzător. Chiar şi aşa, plajele din peninsulă sunt arhipline. 

Citește și