• Ungaria, Croația, Serbia și Italia se află de azi sub cod roșu de caniculă.
  • Focarele de incendiu din sudul Italiei, Grecia și sudul României sunt sub control în acest moment.
  • În sudul României urmează minim 7 zile cu temperaturi de peste 40°C. Aceste valori sunt cu 10°C peste cele normale.

Sunt zile de foc în sudul și sud-estul Europei. Serviciul european de management al situațiilor de urgență sugerează un risc ridicat de incendii în mai multe țări, ca urmare a secetei și a unui nou val intens de căldură.

Sunt mai multe zone în Europa care prezintă risc ridicat de incendii. Sudul Europei, precum Spania, Italia și zona Balcanilor sunt afectate. În România, sunt deja câteva focare izolate, la fel și în Grecia și Italia, și chiar și în Spania, dar acestea sunt momentan sub control. Totuși, dacă în următoarele șapte-zece zile nu vor fi precipitații și va continua această muncă intensă a soarelui, este foarte probabil ca situația să se agraveze.

Intensitatea maximă urmează să fie la finalul săptămânii, sâmbătă, duminică, poate chiar luni și marți, într-o perioadă prelungită. În tot sud-estul Europei, inclusiv în România, sunt așteptate temperaturi mari, de peste 40°C, poate chiar de 42°C în anumite zone. La fel și în Grecia și Italia la început, iar săptămâna viitoare și în zona Spaniei va trece de 40°C.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și