• Taifunul Bebinca a atins pământul în apropierea Shanghai-ului, fiind cea mai puternică furtună care a lovit orașul în ultimii 75 de ani.
  • Peste 400.000 de locuitori au fost evacuați, iar toate zborurile de pe cele două aeroporturi principale din Shanghai au fost suspendate.
  • Bebinca a provocat deja distrugeri în alte regiuni, inclusiv în Filipine și Japonia, și se așteaptă să se deplaseze spre nord-vest.

Un taifun puternic a atins pământul în apropierea centrului financiar chinez din Shanghai, potrivit BBC.

Taifunul Bebinca a lovit luni, în jurul orei locale 7:30, zona de coastă a orașului Lingang New din estul Shanghaiului, a anunțat Administrația meteorologică chineză. Mii de locuitori din zona metropolitană Shanghai au fost evacuați, în timp ce toate zborurile de pe cele două aeroporturi principale ale orașului au fost suspendate.

Taifunul Bebinca este cea mai puternică furtună care a lovit Shanghaiul în ultimii 75 de ani, potrivit presei de stat chineze. Este rar ca Shanghaiul să fie lovit direct de taifunuri puternice, care tind să atingă țărmul mai la sud de China.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Autoritățile au emis o alertă roșie pentru Bebinca, cel mai înalt nivel, deoarece în ochiul taifunului au fost înregistrate viteze ale vântului de până la 151 km/h (94 mph).

Serviciile feroviare au fost anulate, autostrăzile au fost închise, iar cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost sfătuiți să rămână acasă înainte de sosirea furtunii. Pe drumurile din interiorul orașului a fost impusă o limită de viteză de 40 km/h (25 mph).

Ca măsură de precauție, peste 400.000 de persoane au fost relocate până duminică seară, potrivit sediului central de control al inundațiilor din Shanghai. Alte 9.000 de persoane au fost evacuate din districtul Chongming, o insulă situată la gura de vărsare a râului Yangtze, au declarat autoritățile orașului.

Stațiunile din Shanghai, inclusiv Shanghai Disney Resort, Jinjiang Amusement Park și Shanghai Wild Animal Park, au fost închise temporar și multe feriboturi au fost oprite.

Un alt taifun, Yagi, a ucis cel puțin patru persoane și a rănit 95 când a trecut prin sudul insulei Hainan din China luna aceasta, potrivit autorităților meteorologice naționale. Yagi a provocat, de asemenea, inundații grave în Asia de Sud-Est, ucigând sute de persoane în Vietnam și Myanmar.

Taifunul Bebinca a trecut, de asemenea, prin Japonia și prin centrul și sudul Filipinelor, unde căderea copacilor a ucis șase persoane.

Mass-media chineză de stat a declarat că se așteaptă ca Bebinca să se deplaseze spre nord-vest, provocând ploi abundente și vânturi puternice în provinciile Jiangsu, Zhejiang și Anhui.

Citește și