• Depresiunea Tropical Two ar putea afecta părți ale Antilelor Mici.
  • Temperaturile oceanelor de pe tot globul și din Atlantic au fost foarte ridicate timp de peste un an.
  • Există alte două zone monitorizate de Centrul Național pentru Uragane în dezvoltare.

O depresiune din centrul Atlanticului s-a consolidat în timpul furtunii tropicale Beryl și va deveni probabil primul uragan al sezonului pe măsură ce se apropie de Insulele Windward, potrivit Centrului Național pentru Uragane. Acesta aduce un risc de precipitații abundente, vânturi puternice și valuri periculoase în zona centrală și vestică a Caraibelor, scrie CNN.

„Sâmbătă dimineață, va fi probabil necesară supravegherea uraganelor și a furtunilor tropicale pentru porțiuni din Antilele Mici”, a spus Centrului Național pentru Uragane. Al doilea sistem tropical al sezonului de uragane din Atlantic s-a dezvoltat și ar putea reprezenta o amenințare rară la începutul sezonului pentru anumite părți ale Caraibelor, pe măsură ce se îndreaptă spre vest.

Depresiunea Tropical Two ar putea afecta părți ale Antilelor Mici, lanțul arcuit de insule care formează o barieră spartă între Atlanticul deschis și Marea Caraibelor, până la sfârșitul weekendului.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Furtuna merită monitorizată și pentru cei cu interese de-a lungul coastelor Golfului SUA și Mexic, dar va dura câteva zile pentru a stabili exact unde va merge sau cât de puternică va fi. Mai multă claritate ar trebui să vină odată ce va ajunge în Marea Caraibelor la începutul săptămânii viitoare.

Furtuna avea vânturi de 35 mph vineri după-amiază, a raportat Centrul Național pentru Uragane și era situat lângă Barbados. Vizualizările pentru uragane sau furtuni tropicale ar putea fi postate pentru anumite părți din Antilele Mici vineri seara sau sâmbătă devreme, potrivit Centrului Național pentru Uragane.

Este rar ca furtunile tropicale să se formeze în iunie. Faptul că aceasta s-a format atât de devreme – și în această parte a Atlanticului – este un semn al sezonului hiperactiv al uraganelor care urmează, potrivit cercetărilor lui Phil Klotzbach, expert în uragane și om de știință de la Universitatea de Stat din Colorado.

În mod normal, temperaturile oceanelor nu sunt suficient de calde în această regiune în iunie și iulie pentru a ajuta sistemele tropicale să prospere. Acesta nu este cazul în acest an și unul dintre motivele din spatele prognozelor record pentru sezonul uraganelor din ultimele câteva luni. Temperaturile oceanelor rămân apropiate de maximele nerespectate stabilite în această perioadă anul trecut în zona în care furtuna continuă și sunt mai frecvent întâlnite în august și septembrie.

Este o mică parte dintr-o problemă mai mare. Temperaturile oceanelor de pe tot globul și din Atlantic au fost foarte ridicate timp de peste un an, cauzate de poluarea cu combustibili fosili care încălzesc planeta și de El Niño.

Această depresiune nu este singură. Există alte două zone monitorizate de Centrul Național pentru Uragane în dezvoltare, inclusiv una în aceeași zonă a Atlanticului în care s-a format acest sistem și alta în sud-vestul Golfului Mexic. Ambele au șanse mici de a se dezvolta în săptămâna viitoare, dar având în vedere acțiunea neobișnuită de la începutul sezonului și temperaturile favorabile ale oceanului, vor trebui urmărite îndeaproape.

Citește și