Un nou val persistent de căldură va debuta de mâine în sudul și vestul țării. Ploile vor lipsi până la finalul săptămânii

Te-ai bucurat de câteva zile cu vreme mai răcoroasă, dar amiezile caniculare se întorc în jumătate de țară. Uiți și de umbrelă, pentru că ploile aproape că vor lipsi până la finalul săptămânii.

Șanse mari de instabilitate atmosferică sunt în Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia Oltenia și la munte, acolo unde vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice și local în centrul și estul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Miercuri, vremea va aduce un cer parțial înnorat, dar fără șanse de precipitații. Vântul va sufla slab, iar gradele din termometre vor indica aproximativ 28 de grade Celsius, ziua fiind puțin mai caldă decât cea anterioară.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, în general apropiat de cel normal în nord-est, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Exit mobile version