• Următoarele ore aduc 32°C în sud, iar ploile apar spre seară și noaptea în toate regiunile.
  • Serviciul meteo din Austria a emis cod portocaliu de viscol în Alpi.
  • Sunt estimați 50 cm de zăpadă.

Te bucuri de o amiază foarte caldă, însă nu uita să-ți pregătești și haine mai groase, pentru că finalul de săptămână vine cu vreme rece și ploi. În Alpi ninge ca-n povești încă de noaptea trecută, iar destinațiile calde vor fi puține în acest weekend.

Valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent în vestul teritoriului, dar în rest vremea se va menține caldă pentru mijlocul lunii septembrie, iar în sud și sud-est va fi o după-amiază călduroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 21 de grade.

Deși ninsoarea în Alpi în luna septembrie este rară, nu este fără precedent. De obicei, iarna își face simțită prezența în regiunile alpine mai înalte abia la sfârșitul lunii octombrie sau în noiembrie, însă au existat cazuri istorice de ninsoare începând încă din sfârșitul verii. Un exemplu notabil a fost în septembrie 2014, când peste un metru de zăpadă a acoperit părți din Alpii francezi și austrieci. De asemenea, în 2021, un val de frig neașteptat a adus cantități semnificative de zăpadă în septembrie.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Citește și