• O avertizare de uragan este în vigoare în Jamaica, unde autoritățile au impus o stare de asediu între orele 06:00 și 18:00 ora locală.
  • Cel puțin șapte persoane au fost ucise până în prezent în timp ce furtuna traversează Caraibe.
  • Premierul Andrew Holness a îndemnat anterior oamenii să ia în serios acest uragan”.

Un uragan puternic a lovit Jamaica cu ploi și vânturi puternice, deteriorând clădiri și doborând copaci pe insula din Caraibe. Beryl – o furtună de categoria a cincea cu vânturi de până la 215 km/h (130 mph) – a lovit coasta de sud a insulei, scrie BBC.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise până în prezent în timp ce furtuna traversează Caraibe. Este îngrozitor. Totul a dispărut. Sunt în casa mea și sunt speriat”, a declarat Amoy Wellington, locuitor al unei comunități agricole rurale din sudul parohiei St Elizabeth, citat de agenția de presă Reuters. Este un dezastru”.

O avertizare de uragan este în vigoare în Jamaica, unde autoritățile au impus o stare de asediu între orele 06:00 și 18:00 ora locală.

Recomandări

CE SE ALEGE DE FRANȚA
1/3 CRED CĂ E JUSTIFICAT ATACUL NUCLEAR AL UCRAINEI
HAMILTON IA MARELE PREMIU LA SILVERSTONE
PE CINE SUSȚIN ROMÂNII LA EURO?
STARMER SPARGE TIPARELE ÎN REGAT
CE BENEFICII NE ADUCE CIOCOLATA

Premierul Andrew Holness a îndemnat anterior oamenii să ia în serios acest uragan”.

Dacă locuiți într-o zonă joasă, o zonă istoric predispusă la inundații și alunecări de teren, sau dacă locuiți pe malul unui râu sau al unei râpe, vă implor să vă evacuați într-un adăpost sau pe un teren mai sigur”, a spus el.

Trei persoane au murit în Grenada, unde a atins pentru prima dată pământul luni, una în St Vincent și Grenadine și alte trei în nordul Venezuelei, care a fost lovită de vânturi puternice și inundații. Aproximativ 90% din locuințe au fost distruse sau grav avariate pe Union Island, care face parte din Saint Vincent și Grenadine.

Citește și