Uraganul Idaila devastează Florida, Georgia, Carolina de Sud și Cuba. O filmare arată cum o maşină este luată pe sus de o tornadă de scurtă durată

In this photo made in a flight provided by mediccorps.org, damaged homes are seen in Keaton Beach, Fla., following the passing of Hurricane Idalia, Wednesday, Aug. 30, 2023. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Uraganul Idalia provoacă distrugeri în trei state americane. Aproximativ 300.000 de locuitori au rămas fără curent electric în Florida, Georgia şi Carolina de Sud ieri, iar Cuba a evacuat 10,000 de persoane din zonele de risc.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că va oferi sprijin şi asistenţă statelor americane afectate, iar guvernatorul Floridei Ron DeSantis a ţinut o conferinţă de presă în care a vorbit alături de oficiali de stat şi locali despre măsurile pe care le va lua.

Un rezident din Florida a arătat joi cum uraganul i-a distrus locuinţa:

,,Este decimată. Nu a mai rămas practic nimic. Zidurile au dispărut. Maşina de spălat, uscătorul de rufe sunt undeva în curte. Va trebui o reconstrucţie totală”, declară reporterilor de la AP Chuck Adams, rezident din Cedar Key, Florida. 

Un şofer de pe o autostradă din Carolina de Sud a filmat cum un automobil a fost luat pe sus de o tornadă de scurtă durată.

Exit mobile version