• Uraganul Milton a lovit azi-noapte Florida în apropierea metropolei Tampa.
  • Numărul ordinelor de evacuare obligatorie a fost de aproape 6 milioane.
  • Rămășitele uraganului Kirk au provocat inundații ieri în Franța. Marsilia a fost grav afectat.

Peste trei milioane de locuințe și afaceri au rămăs fără energie electrică noaptea trecută după trecerea uraganului Milton. Furtuna tropicală de categoria 3 a lovit azi noapte “the Sunshine state” cu vânturi de peste 160 km/h și zeci de tornade. Vântul a atins viteza de 165 km/h, înregistrată în cursul serii.

Retrogradat la sfârşitul zilei în categoria 3 (din 5), uraganul Milton şi-a pierdut în continuare din putere, fiind încadrat joi dimineaţă în categoria 1, conform NHC. Milton era aşteptat să fie „unul dintre uraganele cele mai distrugătoare din ultimii peste 100 de ani”, conform avertismentului lansat de preşedintele american Joe Biden miercuri seară.

Câteva tornade au fost observate în centrul şi în sudul Floridei, conform canalului de televiziune Weather Channel. În regiunea în care uraganul a atins uscatul, locuitorii s-au adăpostit în zonele mai înalte, la domiciliu sau în centrele special prevăzute.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
STAY OUT, STAY FIT!
NO BABIES, JUST PETS!
ROMA SAU PARIS
DESENE ANIMATE ȘI SEXY

Autoritățile sunt îngrijorate că locuințele slăbite de un uragan anterior, care a lovit zona cu doar două săptămâni în urmă, s-ar putea dezintegra sub presiunea actualei furtuni.

Citește și