• Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov continuă deszăpezirile pe Trasfăgărășan.
  • Imaginile spectaculoase au fost postate pe canalul de Youtube al celor de la DRDP Brașov.
  • Acest fenomen nu îi surprinde pe cei de la DRDP Brașov deoarce în urmă cu două săptămâni stratul de zăpadă măsura 5-6 metri.

Transfăgărășanul este recunoscut atât la nivel național cât și internațional, a fost supranumit „cel mai frumos drum montan din lume”. Drumul este situat la o înălțime de 2.042 m, ceea ce favorizează apariția zăpezii chiar și la începutul verii.

Transfăgărășanul aduce anual milioane de turiști datorită impactului vizual pe care îl oferă curbele drumului. Cea mai spectaculoasă secțiune se încadrează într-o rază de aproximativ 27 de km, mai specific între Piscul Negru și Cabana Cascadei Bâlea.

Ce poți vedea pe traseul Transfăgărășan?

Pe timpul mai călduros, dacă vrei să ai parte de o experiență unică, un traseu pe Transfăgărășan este cea mai bună idee.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Singurul oraș unde poți opri pe drum peste Curtea de Argeș, acolo poți vizita Mânăstirea Curtea de Argeș. Un alt obiectiv iubit de turiști este Cetatea Poenari, unde ai de urcat 1.480 de trepte. De asemenea, mai poți opri la Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Lacul Bâlea, Cascada Bâlea și Muzeul Etnografic Badea Cârțan.

Acum, traseul pe Transfăgărășan este închis pe o perioadă de 8 luni din an pe o suprafață mică din cauză riscului de avalanșe. Din acest motiv, turiștii sunt sfătuiți să consulte sursele oficiale înainte de a face o călătorie pe cel mai frumos drum montan.

Citește și