•  În Elveția, trei persoane au murit în urma unei alunecări de teren în valea Maggia.
  • Incendiile de vegetație au forțat oamenii să își părăsească locuințele în Grecia și Turcia.
  •  Pompierii italieni din nordul regiunii Piemont au efectuat aproximativ 80 de operațiuni de salvare, evacuând zeci de persoane.

Vremea extremă din Europa s-a soldat cu patru morți în urma furtunilor din Elveția și nordul Italiei, în timp ce incendiile de vegetație au forțat oamenii să își părăsească locuințele în Grecia și Turcia, scrie SkyNews.

Cadavrele a trei persoane au fost recuperate în urma unei alunecări de teren în zona Fontana din valea Maggia din statul italianofon Ticino, situat în partea de sud a Alpilor elvețieni. Corpul unui bărbat a cărui parteneră îl dăduse dispărut a fost găsit la un hotel din stațiunea alpină Saas-Grund duminică dimineața. Se crede că a fost luat prin surprindere de ape. Poliția a declarat că un alt bărbat era dat dispărut de sâmbătă seara în zona Binn din valea superioară a Rhonei, aproape de granița cu Italia.

Între timp, temperaturile caniculare și vântul puternic au declanșat incendii de vegetație în apropiere de Atena și în districtul turc Izmir, locuitorii și turiștii fiind evacuați din casele lor.

Recomandări

EDUCAȚIA LA GUNOI
200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ

Atât partea de sud, cât și cea de vest a Elveției au fost afectate de ploi abundente. Campingurile de pe malul râului Maggia au fost evacuate, în timp ce o parte a podului rutier Visletto s-a prăbușit.

O persoană a fost dată dispărută în valea Lavizzara din apropiere. Mai la nord, râul Rhone a ieșit din matcă în mai multe zone din statul Valais, inundând un drum și o cale ferată.

Inundațiile, furtunile și alunecările de teren au afectat, de asemenea, diverse regiuni din nordul Italiei. Pompierii italieni din nordul regiunii Piemont au declarat că au efectuat aproximativ 80 de operațiuni de salvare, evacuând zeci de persoane. Doi adulți și o fetiță de trei luni au fost salvați după ce apele în creștere i-au lăsat blocați în mașina lor între Montanaro și San Benigno Canavese, au declarat pompierii.

În regiunea Valle D’Aosta, mai multe sate au fost izolate din cauza revărsării pârâurilor.

Temperaturile sunt așteptate să crească în continuare luni și marți, creând un risc suplimentar de incendii de vegetație. În Grecia, zeci de pompieri se luptau duminică cu flăcările la sud de Atena.

Sprijiniți de 17 avioane cu apă, pompierii au combătut flăcările dintr-o zonă slab populată din apropierea orașului Keratea, la 22 de mile sud de capitala Greciei. Cel puțin patru case erau în flăcări, conform imaginilor televizate. Autoritățile au ordonat unor locuitori să evacueze, iar altora să rămână acasă și să închidă ferestrele pentru a se proteja de fum.

Între timp, în Turcia, turiștii au fost avertizați că ar putea fi nevoiți să se mute din cauza unui incendiu de vegetație. Se spune că elicopterele sunt folosite în districtul Selcuk din Izmir.

Citește și