• Traversezi cea mai caldă vară din ultimii 150 de ani în România.
  • Seceta a devenit extremă în aproape toate regiunile, Transilvania făcând excepție.
  • Valul de căldură ar putea continua până la finalul lunii, conform estimărilor.

Șapte județe, printre care și Timiș sau Dolj, se află sub cod roșu de caniculă. Capitala – sub cod portocaliu. Dacă te-ai retras la munte în minivacanță, te bucuri de răcoare, însă furtunile îți pot schimba planurile de după-amiază. De asemenea, valul de căldură va deveni și mai intens de săptămâna viitoare.

Valul de căldură va persista, astfel încât în centrul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum şi în vestul şi centrul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, caracterizând o noapte tropicală. În restul ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, este Cod galben de căldură. Valul de căldură se va menţine în nordul Crişanei, Maramureş, Moldova şi local în Transilvania şi Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade.

Citește și