• ANM: În weekend vor fi 41 de grade în cea mai mare parte a țării.
  • Din cauza căldurii, trenurile vor circula cu viteză redusă.
  • Viteza de circulația a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km pe oră.
  • În Cluj, oamenii vor fi amendați dacă vor risipi apa.
  • În Cluj, oamenii nu au voie să ude grădini sau să umple piscine.
  • Amenzile pentru risipa de apă vor fi de până la 80.000 de lei, în Cluj.

Căldură mare, mon cher! Vine weekend-ul și cu zile libere, și cu grade multe. 41 de grade Celsius sunt anunțate sâmbătă și duminică pentru cea mai mare pare a țării, iar meteorologii spun că anul acesta va fi cel mai fierbinte an din istorie.

Din cauza căldurii, trenurile vor circula cu viteză redusă. Viteza de circulație a trenurilor va fi redusă cu 20 – 30 km pe oră, pe întreaga rețea feroviară. Asta pentru că temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, anunță CFR.

Tot din cauza căldurii, în Cluj va curge cu amenzi dacă va curge prea multă apă. Folosirea apei pentru grădinărit, udatul peluzelor sau umplerea piscinelor pun în pericol alimentarea cu apa pentru ceilalți utilizatori din rețea, care pot să rămână fără niciun pic de apă pentru băut, spălat și nevoile casnice de bază. Cei care încalcă noua regulă primesc amenzi: persoanele juridice între 75.000 lei și 80.000 lei, iar persoanele fizice între 25.000 lei și 30.000 lei.

Recomandări

ORBAN CANDIDEAZĂ
ROSIE A MURIT
CONTROL LA FRONTIERĂ
TRUMP E ATACAT
CE VREA ISRAELUL
UNDE SE ASCUND OLIGARHII?

Toate prognozele pe termen lung arată că sudul și estul României se vor confrunta cu o scădere cu 20% a resurselor de apă disponibile, e anunțul făcut de Ministerul Mediului.

Citește și