• Aproximativ 30.000 de persoane din centrul Japoniei au fost evacuate din cauza inundațiilor severe.
  • Agenția Meteorologică a emis o alertă maximă, iar 12 râuri au ieșit din matcă.
  • Regiunea se recuperează încă după un cutremur devastator din Anul Nou.

Aproximativ 30.000 de persoane din două orașe din centrul Japoniei au fost evacuate, după ce meteorologii au emis avertizări privind inundații majore provocate de ploile torențiale, scrie BBC. Orașele Wajima și Suzu, din prefectura Ishikawa, au fost cele mai afectate, cu aproximativ 18.000 de locuitori din Wajima și alți 12.000 din Suzu cărora li s-a recomandat să caute adăpost în locuri sigure. Insula Honshu, pe care se află prefectura, a fost intens lovită de intemperii, cu agențiile de urgență în alertă maximă. Publicația Kyodo News a publicat imagini șocante, inclusiv o fotografie cu o stradă din Wajima complet acoperită de ape.

Agenția Meteorologică din Japonia (JMA) a emis un avertisment de urgență pentru ploi abundente, semnalând cel mai înalt nivel de alertă pentru anumite părți ale prefecturii Ishikawa. În aceste zone, riscul de inundații și alunecări de teren este extrem de ridicat, iar autoritățile locale au îndemnat oamenii să se evacueze cât mai repede posibil. Situația este agravată de faptul că, în ultimele zile, 12 râuri din prefectură au ieșit din matcă, conform raportărilor oficiale preluate de radiodifuzorul național NHK, creând astfel condiții periculoase pentru locuitori și infrastructura locală.

Această situație dramatică survine într-un moment dificil pentru regiune, care încă se recuperează după un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,5, ce a avut loc în ziua de Anul Nou. Cutremurul a afectat grav infrastructura și a slăbit rezistența multor clădiri și drumuri, ceea ce face față condițiilor meteorologice actuale mult mai dificilă. Oficialii continuă să monitorizeze evoluția situației și să coordoneze evacuările, pe fondul unei presiuni crescute pentru a proteja viețile celor afectați de aceste catastrofe naturale succesive.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Citește și