Edward al VIII-lea, regele care a abdicat pentru unica sa iubire: Wallis Simpson

Dragostea e atunci când renunți la orice pentru iubire. Chiar și la tronul unui imperiu! E povestea regelui care a dat domnia pe… căsătorie.

Rege peste imperiul unde soarele nu apune niciodata. Doar pentru unsprezece luni. E povestea lui Edward al 8-lea, bărbatul care a lăsat în urmă tronul Angliei și-a plecat în lume cu iubirea vieții lui.

Eduard de Windsor i-a succedat tatălui George al 5-lea la tronul Imperiului Britanic în 1936. Era ianuarie și o cunoscuse deja pe americanca Wallis Simpson. Nu era o frumusețe irezistibilă, nici prea tănără, dar șarmul și inteligența ei l-au cucerit iremediabil – spuneau oamenii vremii.

„Știți cu toții motivele pentru care am renunțat la tron”

O dragoste interzisă! Pentru că Wallis Simpson, căsătorită, divorțată, recăsătorită și devenită amantă nu putea fi acceptată de o casă regală. Cu atât mai puțin de biserica Angliei, al cărui șef era chiar regele.

Asta nu l-a împiedicat pe Edward să-și urmeze dragostea. Pregătit întreaga viață pentru a conduce imperiul, Eduard a renunțat după mai puțin de un an. E cea mai grea decizie a vieții mele, dar cea mai bună, le-a spus oamenilor.

I-a predat tronul fratelui său și-a evitat istoria sângeroasă a războiului. În schimb, și-a scris propria istorie pastelată în galeria marilor iubiri…

Știți cu toții motivele pentru care am renunțat la tron. Dar vreau să înțelegeți că în luarea deciziei nu am uitat de țară ori de imperiu, pe care, ca prinț, apoi ca rege, am încercat timp 25 de ani să le servesc. Dar trebuie să mă credeți când spun că am găsit ca imposibilă purtarea povarei responsabilității și îndeplinirea datoriilor de rege fără suportul femeii pe care o iubesc…”, spunea Regelele Edward, decembrie 1936.

Exit mobile version