• Peste jumătate dintre profesorii din preuniversitar nu vor să se vaccineze.
  • Dan Chihaia, profesor de limba engleză: „Nu am spus răspicat că sunt împotriva vaccinului. Aștept valul doi de vaccinare”.
  • Dan Chihaia: „Unii medici au spus că nu vor să se vaccineze. Și atunci noi ne întrebăm de ce”.

Antivaccinişti există şi acolo unde ne așteptăm mai puțin. Peste jumătate dintre profesorii din preuniversitar nu vor să se vaccineze.

E declaraţia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În universitar, 60% dintre profesori sunt pro-vaccin.

Majoritatea angajaților din învățământ sunt de acord la un lucru. Vor să reînceapă școala ca altă dată. Sunt datele celui mai recent sondaj.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dan Chihaia, profesor de limba engleză, a spus în emisiunea ȘTIU că: „Nu am spus răspicat că sunt împotriva vaccinului. Am preferat doar să scriu nu în dreptul casetei. Pentru că studiile clinice nu au fost predefinite”.

„Este adevărat că 46-48% dintre profesori doresc vaccinarea. Sunt și cazuri în care profesorii care nu se vaccinează sunt alergici. Deși prefer școala față în față, prefer să intru în valul doi de vaccinare”, a adăugat Dan Chihaia.

Dan Chihaia, despre exemplele celebre oferite de alte țări

„Poate da, poate ce am văzut în Israel este un lucru pozitiv. Din nefericire, la noi în țară nu am văzut exemple, personalități. Unii medici au spus că nu vor să se vaccineze. Și atunci noi ne întrebăm de ce”, a spus Dan Chihaia.

„Nu am spus că acest vaccin ar produce reacții adverse grave. Opinia mea este că refuz să mă vaccinez în prima etapă”, a mai spus Dan Chihaia.

Dan Chihaia, despre redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie

„Eu sper să se deschidă. Problema școlilor nu sunt doar profesorii. Problema principală sunt elevii pentru că sunt mulți și circulă cu mijloc de transport în comun. Ei pot fi purtători.

Nu ne spune nimeni ce eficiență are acest vaccin, care este perioada de protecție. Pe ce perioadă?

Campania de vaccinare să fie mai puțin agresivă și cumva convinsă lumea. Eu nu sunt împotriva, prefer să fiu în valul doi”, a spus Dan Chihaia.