• Dacă vrei o alternativă mai sigură, te poți testa și la drive-thru.
  • Dacă în timpul săptămânii se fac peste 30.000 de teste, în weekend se fac de trei ori mai puține.
  • Un test pentru adulți costă 390 de lei, iar pentru copii și bătrâni 330 de lei.

Tu când alegi să mergi să te testezi pentru covid? Multe persoane vor să meargă la sfârșitul săptămânii, pentru că este mai liber. Dacă în timpul săptămânii se fac peste 30.000 de teste, în weekend se fac de trei ori mai puține.

Dacă vrei o alternativă mai sigură, te poți testa și la drive-thru. Un test pentru adulți costă 390 de lei, iar pentru copii și bătrâni 330 de lei. Uite ce spune Andrei Berbec, managerul de proiect.

Andrei Berbec, manager de proiect: „În timpul săptămânii testăm aproximativ 100 de persoane pe zi. În weekend, în acest moment, în jur de 60-70 de persoane.“

OMS recomandă ca testarea să fie într-un număr cât mai mare, conform analizei ZF. Din păcate însă, România testează în medie, doar jumătate din capacitatea maximă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Trist este că cinci judeţe din țară nu pot testa nici 100 de oameni pe zi. Din 23 iulie până acum, s-au făcut peste 1 milion de teste la cerere, potrivit Ziarului Financiar.

O altă problemă sunt anchetele epidemiologice. Știm cu toții că se fac greu sau sunt incomplete. Nelu Tătaru spune totuși că „în condiţiile în care ne bazăm pe declaraţia cazului pozitiv, suntem la mâna acelui caz pozitiv care declară anumite persoane sau nu le declară.“ Cu alte cuvinte, vina este tot a oamenilor.