• Marţi au sosit în ţară 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech
  • În jurul orei 7.30 a aterizat primul avion, la București
  • La ora 11.30, o altă aeronavă ce a transportat vaccinul a ajuns la Timișoara
  • Vaccinurile au fost trasportate în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă

140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marţi în ţară. Acestea au fost transportate cu avioane care au aterizat la aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Marți, în jurul orei 7.00, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni au ajuns dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

În jurul orei 11.30 a aterizat o aeronavă la Timişoara, iar la ora 12.00 şi la Cluj-Napoca. Dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

A doua tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns în Timișoara

În Timișoara, dozele de vaccin au ajuns la spital, acolo unde vor fi depozitate până când vor fi folosite.

Timișoara este doar un centru de tranziție, de aici mai multe vaccinuri urmând să plece către alte patru județe.

Vaccinul va ajunge în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Autoritățile au mai menționat că dozele de vaccin vor fi livrate în funcție de solicitările DSP-urilor din județele respective.

Vaccinurile au fost trasportate în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Autorităţile au anunţat că în Bucureşti vor fi distribuite 40.950 de doze, în Iaşi 25.350 de doze, în Cluj-Napoca 29.250 de doze, în Constanţa 8.775 de doze, în Craiova 12.675 de doze, în Braşov 12.675 de doze şi în Timişoara 10.725 de doze.