• UNICEF și OMS conduc o campanie de vaccinare a 640,000 de copii din Gaza împotriva poliomielitei.
  • Rata de vaccinare în Gaza a scăzut semnificativ din cauza războiului și a distrugerii infrastructurii medicale.
  • Campania de vaccinare va include pauze de 8 ore pentru a permite accesul la centrele de sănătate.
  • Israelul a fost de acord să extindă pauzele cu o zi în fiecare zonă dacă pragul de 90% vaccinare nu este atins.

Una dintre cele mai dificile campanii de vaccinare din lume este în plină desfășurare, iar UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) conduc eforturile de vaccinare a 640,000 de copii din Gaza împotriva poliomielitei, scrie ABC News.

Gaza a avut istoric o rată foarte ridicată de vaccinare împotriva poliomielitei, dar aceasta a scăzut semnificativ din cauza războiului, ce a dus la dificultăți în accesarea îngrijirilor medicale de bază, în contextul distrugerii infrastructurii medicale și al strămutării familiilor. Poliomiielita afectează în principal copiii sub 5 ani și nu are un tratament sau o vindecare.

Populația din Gaza este extrem de tânără. Peste un milion de copii au sub 18 ani, ceea ce reprezintă 47% din populația totală. Biroul statistic palestinian estimează că sunt 341,790 de copii sub 5 ani, inclusiv peste 20,000 de bebeluși născuți între 7 octombrie 2023 și aprilie 2024. Toți acești copii au nevoie urgentă de protecție împotriva virusului devastator al poliomielitei.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Campania de vaccinare va include pauze de 8 ore în fiecare zi. OMS a declarat într-o conferință de presă că Israelul a fost de acord să extindă pauzele cu o zi în fiecare zonă dacă campania nu atinge pragul de 90% vaccinare la timp.

Importanța vaccinării

Poliomielita este o boală extrem de contagioasă care poate provoca paralizie iremediabilă. Vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a răspândirii acestei boli. În Gaza, unde condițiile de igienă sunt precare, riscul de răspândire a virusului este extrem de ridicat, mai ales în rândul copiilor.

Campania de vaccinare de acum este esențială nu doar pentru sănătatea copiilor din Gaza, ci și pentru prevenirea unei posibile epidemii.

Citește și