• Această mișcare are ca scop ajutarea școlilor de a se redeschide la capacitate maximă
  • Centrele din SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au luat această decizie în urma plângerilor adresate de către școli și de către profesori
  • Astfel, conform noilor instrucțiuni date de Administrația Biden, copii vor putea să stea la o distanță de aproximativ 91 de centrimetri unul de celălalt

Administrația Biden renunță la recomandarea ca elevii să stea la o distanță de aproximativ 1,82 metri (6 picioare) unul de celălalt, ca măsură de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, relatează Financial Times.

În schimb, distanța se va înjumătăți, până la aproximativ 91 de centrimetri (3 picioare). Această mișcare are ca scop ajutarea școlilor de a se redeschide la capacitate maximă.

Centrele din SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au luat această decizie în urma plângerilor adresate de către școli și de către profesori, care au spus că nu vor avea suficient spațiu pentru a redeschide complet instituțiile de învățământ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Instrucțiunile sigure, față în față, le oferă copiilor noștri acces la servicii critice de sănătate socială și mentală care îi pregătesc pentru viitor, pe lângă educația de care au nevoie pentru a reuși. Aceste recomandări actualizate oferă un plan bazat pe dovezi pentru a ajuta școlile să redeschidă în siguranță și să rămână deschise”, a spus Rochelle Walensky directorul CDC.

Astfel, conform noilor instrucțiuni date de Administrația Biden, copii vor putea să stea la o distanță de aproximativ 91 de centrimetri unul de celălalt atât timp cât poartă mască. Singura excepție se rezumă la elevii de gimnaziu și de liceu în comunitățile în care rata de infectare este mare, fără a fi dat un plafon. Profesorilor li se recomandă, de asemenea, să mențină distanța de aproximativ 1,82 metri din instrucțiunile anterioare.