• Un român din patru este alergic.
  • În ultimii 10 ani s-au dublat vânzările de produse pentru alergii
  • Vânzările de produse pentru alergii au ajuns la 83 de mil. de lei

Am devenit alergici la oraş. Poluarea şi alergiile ne cresc nota de plată în sănătate! Una dintre cele mai întâlnite probleme medicale ale societății actuale este alergia – provocată de poluare, schimbarea condițiilor climatice sau alimentație. ZF a analizat situația și scrie că medicii văd în cabinete tot mai mulţi pacienţi cu alergii, iar observaţiile specialiştilor sunt dublate de cifre.

Din 2013 până în 2023, vânzările de produse pentru alergii au ajuns la 83 de milioane de lei. În 2013, oamenii cumpărau produse contra alergiilor de aproape 39 de milioane de lei, în timp ce anul trecut au ajuns să dea 83 milioane. Pentru anul acesta, estimările arată că am putea ajunge la peste 89 milioane de lei cheltuiți pe medicamente și alte tratamente.

Un român din patru este alergic și viaţa în oraş înseamnă foarte multă poluare. Cifrele se văd şi în practică: în cabinetele medicilor alergologi şi în farmacii ajung mai mulţi pacienţi de la un an la altul – a spus pentru ZF profesorul universitar doctor Carmen Bunu Panaitescu, doctor în alergologie şi imunologie clinică.

În România nu există un registru al pacienţilor cu alergii, iar legea pacientului alergic, care ar însemna inclusiv posibilitatea decontării unor terapii, nu a fost pusă în dezbatere de autorități.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Citește și