• Acesta este cel de-al 14-lea caz uman de H5 raportat în Statele Unite în cursul anului 2024.
  • Persoana avea afecțiuni medicale subiacente și a fost spitalizată pe 22 august.
  • Nu există cazuri de gripă aviară la bovine în Missouri, dar au existat focare ale virusului la păsările de curte din acest stat.

O persoană din Missouri este primul caz de gripă aviară H5 din Statele Unite fără o expunere cunoscută la un animal bolnav, au declarat vineri Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, scrie CNN.

„Acesta este cel de-al 14-lea caz uman de H5 raportat în Statele Unite în cursul anului 2024 și primul caz de H5 fără o expunere profesională cunoscută la animale bolnave sau infectate”, au declarat CDC într-un comunicat. Este, de asemenea, primul caz de H5 detectat prin sistemul național de supraveghere a gripei din țară, mai degrabă decât prin supravegherea specifică a focarului de gripă aviară în curs de desfășurare la animale.

Cazul este investigat de Departamentul de Sănătate și Servicii pentru Persoane Vârstnice din Missouri. Persoana avea afecțiuni medicale subiacente și a fost spitalizată pe 22 august. Conform MDHSS, persoana a fost testată pozitiv pentru gripa A, a fost tratată cu medicamente antivirale împotriva gripei, iar în prezent este recuperată și se află acasă.

Recomandări

ORBAN CANDIDEAZĂ
ROSIE A MURIT
CONTROL LA FRONTIERĂ
TRUMP E ATACAT
CE VREA ISRAELUL
UNDE SE ASCUND OLIGARHII?

Nu există cazuri de gripă aviară la bovine în Missouri, dar au existat focare ale virusului la păsările de curte din acest stat. Evaluarea CDC a riscului H5N1 pentru publicul larg rămâne scăzută, a declarat agenția.

Citește și