• În mai puțin de 10 luni, Covid-19 a ucis mai mulți oameni în SUA decât au făcut-o sinuciderile, atacul cerebral și accidentele de mașină la un loc
  • Bolile de inimă sunt cauza principală a deceselor în SUA
  • Conform CDC, în medie, 612.757 oameni mor de cancer în SUA în fiecare an

Conform datelor de la Johns Hopkins University, coronavirusul a ucis 250.000 oameni în SUA în mai puțin de 10 luni – mai mulți oameni decât au făcut-o atacul cerebral, sinuciderile și accidentele de mașină la un loc, într-un singur an, relatează CNN.

Doctorii spun că dacă americanii nu vor trata cu mai multă seriozitate purtatul măștii de protecție și distanțarea, rata deceselor va crește din ce în ce mai mult în timpul iernii.

În fiecare an, 24.166 oameni mor în accidente de mașină, conform National Highway Traffic Safety Administration – cu mențiunea că numerele includ doar șoferii sau pasagerii care au murit, nu bicicliștii sau pietonii uciși în urma accidentelor. Din asta rezultă că s-a murit de Covid-19 de cel puțin 10 ori mai mult.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Conform Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din SUA, 42.200 oameni au murit de gripă în intervalul 2014-2018 – ceea ce înseamnă că, în mai puțin de 10 luni, decesele Covid au fost de 5 ori mai multe decât decesele anuale de gripă.

Numărul deceselor de Covid-19 este de 5 ori mai mare și decât cel al sinuciderilor. În medie, conform CDC, în intervalul 2014-2018, 45.439 oameni s-au sinucis.

Bolile de inimă sunt cauza principală a deceselor în SUA. În medie, 670.595 oameni mor de boli de inimă în fiecare an, conform CDC.

Deși specialiștii nu se așteaptă ca numărul deceselor de Covid să-l întreacă pe al celor de inimă, Dr. Peter Hotez de la Colegiul de Medicină Baylor spune că se poate ca rata zilnică a deceselor Covid-19 să depășească în curând rata zilnică a deceselor din cauza bolilor de inimă.

Cancerul este a doua cauză majoră a deceselor în SUA, iar acest lucru nu se așteaptă să se schimbe anul acesta, spun specialiștii. Conform CDC, în medie, 612.725 oameni mor de cancer în SUA în fiecare an.

Tot CDC oferă date și despre decesele cauzate de atacul cerebral: 141.952 oameni mor în fiecare an din această cauză. În mai puțin de 10 luni, Covid-19 a ucis de aproximativ 1.8 ori mai mulți oameni decât o face atacul cerebral în general într-un an.