• TikTok, această rețea de socializare, a transformat o serie de persoane anonime din întreaga lume în adevărați guru ai îngrijirii pielii.
  • Partea bună este că, odată cu acestea, informațiile despre tratamente și produse devin din ce în ce mai accesibile.
  • Partea proastă este că aproape toate trucurile și hack-urile pe care se laudă că le-au descoperit sunt adesea dăunătoare.

Cunoștințele de pe TikTok sunt de nepătruns. Ca o carte sfântă a frumuseții, această rețea de socializare a transformat o serie de persoane anonime din întreaga lume în adevărați guru ai îngrijirii pielii, scrie el Pais.

Partea bună este că, odată cu acestea, informațiile despre tratamente și produse devin din ce în ce mai accesibile pentru tot mai multe persoane. Partea proastă este că aproape toate trucurile și hack-urile pe care se laudă că le-au descoperit sunt adesea dăunătoare și reprezintă o adevărată gafă dacă sunt puse în aplicare. Ne referim aici la unele dintre ele pe care le considerăm potențial periculoase.

De data aceasta, fără să ajungem la această extremă, am descoperit cu surprindere în peste 400.000 de postări pe TikTok și sub hashtag-ul #micellarhack că nenumărați utilizatori cred că au descoperit un panaceu atunci când, suflând pe un tampon de vată îmbibat în apă micelară, eliberează spuma cu care își curăță fața. Ce este nou sau revelator în acest truc? Am folosit apa micelară greșit toată viața noastră? Discutăm cu experții și cu mărcile din spatele celor mai bine vândute ape micelare din lume.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Cum se utilizează?

Pare incredibil că, în acest moment – Bioderma a creat prima apă micelară comercializată în lume în 1995, iar astăzi vinde mai mult de una pe secundă – este necesar să clarificăm cum se utilizează acest produs de bază, de igienă zilnică a feței, dar niciodată nu este prea târziu pentru a profita din plin de el. După cum subliniază toți experții, fiecare produs cosmetic este testat și creat pentru a fi aplicat într-un anumit mod: „Fiecare produs cosmetic are un mod de utilizare și fiecare producător a testat produsul cosmetic în funcție de acel mod de utilizare, orice alt mod de utilizare este considerat o utilizare greșită a produsului cosmetic, în plus, calculul de toxicitate care se face în produsul cosmetic se face pornind de la utilizarea normală a acestuia, deci dacă apar reacții adverse, ar fi o utilizare greșită a produsului cosmetic și compania de cosmetice nu va fi trasă la răspundere”, adaugă Noemí Recasens.

Pentru a o face în mod corespunzător, trebuie doar să procedați în mod obișnuit: „Vă recomandăm să aplicați produsul turnându-l pe un tampon de bumbac și ștergându-l ușor pe față, evitând să frecați puternic pentru a nu irita dermul. Nu este necesar să clătiți după aceea”, spune Garnier pentru S Moda. „Bumbacul ne ajută să îndepărtăm corect murdăria de pe față. Când se aplică pe piele, ingredientele de curățare rețin machiajul, excesul de sebum și reziduurile de poluare. Aceste impurități se atașează de discul de vată și sunt îndepărtate și aruncate odată cu acesta”, adaugă Marta Garnica.

Și nu numai. După cum subliniază din nou Recasens, puterea produsului poate fi mult diminuată dacă nu este utilizat corespunzător: „Una dintre noile tendințe în materie de apă micelară este că nu doar curăță, ci acționează și ca un tratament, incluzând ingrediente active care pot avea un efect anti-îmbătrânire, oferă strălucire, mențin pielea hidratată sau previn senzația de piele uscată”.