• Aproximativ 5 milioane dintre britanicii vaccinați nu vor putea călători în Uniunea Europeană din cauza serului folosit la imunizare
  • Agenția Europeană pentru Medicamente nu a aprobat folosirea serului de la AstraZeneca care s-a produs în India
  • Țările europene pot decide individual ce vaccinuri acceptă pentru intrarea pe teritoriul propriu

Aproximativ 5 milioane dintre britanicii vaccinați nu vor putea călători în Uniunea Europeană din cauza serului folosit la imunizare, informează itv.

Problema este reprezentată de faptul că Agenția Europeană pentru Medicamente nu a aprobat folosirea serului de la AstraZeneca care s-a produs în India. Astfel, vaccinurile de la Institutul Serului din India sunt în aceeași situație ca vaccinurile chinezești – nu sunt compatibile cu certificatul digital.

Britanicii afectați ar putea fi întorși la graniță, mai ales că numărul lotului este verificat automat prin intermediul aplicației. Totuși, țările europene pot decide individual ce vaccinuri acceptă pentru intrarea pe teritoriul propriu. Sursa citată notează că țările care depind de banii veniți din turism ar putea fi de acord în acest sens.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În același timp, singurele regiuni de pe lista verde a Regatului Unit sunt: Malta, Madeira, Insulele Baleare, precum și Gibraltar. Asta înseamnă că turiștii sunt scutiți de carantina de 10 zile atunci când se întorc în UK. Guvernul britanic dorește integrarea cât mai rapidă a aplicației NHS în schema certificatului digital.