• Bebelușii cu alergii la arahide vor primi tratament cu doze crescătoare de pudră de arahide timp de doi ani, supravegheați de spitale pediatrice, pentru a dezvolta imunitatea.
  • Alergia la arahide afectează 3% dintre copiii australieni de 12 luni și rareori dispare. Programul, gratuit pentru bebelușii diagnosticați sub 12 luni, vizează reducerea riscului de expunere accidentală.
  • Dozarea va fi personalizată și monitorizată pentru fiecare copil, iar programul va fi evaluat pentru eficacitate și siguranță, cu posibilitatea extinderii, dar familiile nu trebuie să încerce imunoterapia nesupravegheat.

Bebelușii cu alergii la arahide din Australia vor beneficia de tratament pentru a dezvolta imunitatea la această afecțiune care le poate pune viața în pericol, în cadrul unui program în premieră mondială, scrie BBC.

Supravegheați de spitale pediatrice selecționate, bebelușii eligibili vor primi în fiecare zi doze din ce în ce mai mari de pudră de arahide, timp de cel puțin doi ani, pentru a reduce sensibilitatea.
Studiile clinice privind imunoterapia orală s-au dovedit promițătoare, dar aceasta este prima dată când a fost adoptată ca model național de îngrijire pentru alergiile la arahide.

Australia este adesea supranumită „capitala mondială a alergiilor”, cu unul din 10 copii diagnosticați cu sensibilitate alimentară. Cercetătorii speră că acest stil de tratament ar putea transforma opțiunile de îngrijire.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„[Aceasta] ar putea fi schimbarea de joc pe care ne-am dorit-o cu toții pentru a opri această teribilă alergie din calea ei”, a declarat ministrul adjunct al sănătății, Ged Kearney.

Alergia la arahide afectează aproximativ 3% dintre australieni la vârsta de 12 luni și – spre deosebire de alte alergii alimentare – puțini copii o depășesc, ceea ce o face cea mai frecventă alergie alimentară în rândul copiilor de vârstă școlară.

Programul gratuit este disponibil numai pentru copiii sub 12 luni care au fost deja diagnosticați cu o alergie la arahide și care primesc îngrijiri la unul dintre cele zece spitale participante din întreaga țară.
„Una dintre cele mai mari preocupări pentru familiile care trăiesc cu alergie la arahide este teama de expunere accidentală”, a declarat Dr. Lara Ford, alergolog la Westmead Children’s Hospital.

„Acest program are potențialul de a elimina această povară”.

Programul de dozare va fi calculat cu atenție pentru fiecare copil, până când aceștia vor ajunge la o „doză de întreținere” pe care o vor păstra timp de doi ani, a declarat Tim Brettig, directorul programului, pentru Australian Broadcasting Corporation.

Unii copii pot prezenta efecte secundare, inclusiv o reacție alergică, dar pentru majoritatea copiilor din această grupă de vârstă acestea sunt ușoare și nu necesită tratament, a spus el. Un test de alergie alimentară la sfârșitul tratamentului va ajuta la determinarea dacă a fost obținută remisia.

Centrul Național de Excelență pentru Alergii va evalua programul atât din punct de vedere al eficacității, cât și al siguranței, în speranța de a-l extinde la mai multe spitale publice și private. Dar medicii au subliniat că familiile nu ar trebui să încerce imunoterapia orală la domiciliu nesupravegheate.

Citește și