Autopsia lui Liam Payne dezvăluie un amestec letal de substanțe. Ce este „cocaina roz” găsită în sângele artistului

Rezultatele testelor toxicologice oferă unele informații cu privire la moartea tragică a lui Liam Payne, fost membru al celebrei trupe One Direction, de săptămâna trecută.

Au fost găsite mai multe substanțe în organismul artistului, printre care și cocaina roz, numită și Tusi.

Autopsia lui Liam Payne și consumul de droguri

O autopsie parțială a constatat că Liam Payne, care a murit la 31 de ani, avea mai multe substanțe în organism atunci când a căzut de la etajul al treilea al balconului camerei sale de hotel din Buenos Aires, Argentina, pe 16 octombrie, conform ABC News.

Conform surselor, aceste substanțe includeau „cocaină roz”, un drog recreațional care este de obicei un amestec de mai multe droguri, inclusiv metamfetamină, ketamină, MDMA și altele – precum și cocaină, benzodiazepină și crack.

De asemenea, în camera sa de hotel a fost găsită o pipă improvizată din aluminiu pentru a inhala droguri, potrivit surselor.

Corpul lui Payne va rămâne în Argentina până la finalizarea autopsiei, au mai declarat sursele pentru ABC News.

Ce este cocaină roz?

În ciuda numelui său, cocaina roz nu conține de fapt cocaină. National Capital Poison Center (NCPC) descrie drogul ca fiind un cocktail de droguri sub formă de pudră, care include de obicei ecstasy, ketamină, cafeină și un drog psihedelic cunoscut sub numele de 2-CB.

Drogul poate fi denumit și Tusi – o traducere fonetică a „2C” – și se prezintă adesea sub forma unei pudre roz vibrant. Se pare că culoarea provine din adăugarea de colorant și, uneori, din aroma de căpșuni.

NCPC a declarat că cocaina roz nu dă dependență la fel de mult ca alte medicamente, cum ar fi opioidele sau fentanilul, dar poate avea un anumit potențial de dependență.

Poison Control a declarat că cocaina roz este adesea utilizată în cadrul de petrecerilor sau cluburilor și poate provoca o varietate de efecte, inclusiv halucinații, anxietate, creșterea temperaturii corpului, creșterea ritmului cardiac și greață, printre alte efecte secundare.

„Agresiuni fizice și sexuale, precum și leziuni traumatice, au avut loc atunci când oamenii sunt afectați de acest tip de droguri”, avertizează NCPC pentru The Hill.

De asemenea, este important de știut că cocaina roz poate fi contaminată cu alte droguri decât cele menționate aici, astfel încât pot apărea efecte neașteptate în funcție de ceea ce se află în amestec.

Moartea tragică a lui Liam Payne

Înainte de moartea lui Payne, funcționarii hotelului au sunat autoritățile și le-au cerut să „trimită pe cineva de urgență” din cauza unui oaspete despre care au spus că era „beat cu droguri și alcool”.

Managerul hotelului a putut fi auzit într-un apel la 911 obținut de Associated Press spunând că un client „a distrus întreaga cameră”.

„Trebuie să trimitem pe cineva de urgență pentru că nu știu dacă viața oaspetelui este în pericol pentru că se află într-o cameră cu balcon și ne este teamă că ar putea face ceva care să-i pună viața în pericol”, a declarat angajatul hotelului serviciilor de urgență.

Exit mobile version