Autoritățile din SUA se așteaptă la un al patrulea val al pandemiei. Biden le cere guvernatorilor să reinstaureze obligativitatea măștii

Președintele american Joe Biden insistă ca masca să fie obligatorie peste tot, după ce cazurile de COVID-19 din Statele Unite au crescut cu 12% în ultima săptămână. Șeful de la Casa Albă le cere guvernatorilor să reactiveze restricțiile pentru a evita un dezastru iminent.

Autoritățile sanitare din Statele Unite se așteaptă la un al patrulea val de îmbolnăviri, după ce bilanțul săptămânal a crescut cu 63.000 de cazuri. E îngrijorătoare mai ales situația din statele Michigan, Vermon și Dakota de Nord, unde sunt multe focare de COVID-19. Președintele american a făcut apel către guvernatori să mențină restricțiile în vigoare și să reinstaureze obligativitatea măștii, mai ales că state precum Florida sau Texas au decis să renunțe la masca de protecție. Suntem încă în război cu acest virus mortal, a spus Joe Biden.

Statele Unite ale Americii sunt pe primul loc la numărul de doze de vaccin administrate. Până acum, americanii au primit 143 de milioane vaccinuri administrat, și peste 42% au fost vaccinați cu cel puțin o doză. Președintele Joe Biden a promis că vaccinul va ajunge la 90% dintre americani până în 19 aprilie și că vor exista centre de vaccinare la cel mult 8 kilometri distanță.