• Vaccinul AstraZeneca stă nefolosit o săptămână
  • 1,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, 500.000 de oameni vaccinați
  • Valeriu Gheorghiță: „Ne-am dorit să începem când aveam un număr suficient de doze”

Suflăm în iaurt, ca așa o să decurgă campania de vaccinare în săptămânile următoare. Ca să evite disconfortul creat de reprogramarea vaccinărilor, organizatorii campaniei preferă să păstreze vaccinul. Avem deja 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca pe care îl ținem în frigidere o săptămână. Alte 92 de mii stau de pe 12 până pe 15 și abia atunci intră în circuit. Iar din cele peste un milion de doze de ser AstraZeneca pe care le vom primi până pe 15 martie, vor lăsa să se programeze numai 500.000 de oameni. Uite ce explicație are Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Ne-am dorit să începem când aveam un număr suficient de doze și să nu fim iarăși puși în fața faptului de a amâna persoane. Este realmente o situație dificilă, o situație delicată, care creează mult disconfortatît la nivelul persoanelor reprogramate cât și pentru noi. Dacă numărul de doze disponibile în trimestrul doi, deci probabil că începând cu luna aprilie, probabil că vom suplimenta aceste doze.”

Se plâng organizatorii campaniei de vaccinare că nu au vaccin, dar când îl au nu îl folosesc, ne spun că află abia cu o săptămână înainte cât vaccin vom primi, dar, totuși, pe primul trimestru estimările erau făcute. Și ar fi trebuit să fei vaccinați două milioane de oameni. Aflăm acum că sunt mult mai mici cifrele. Așa cum am auzit, ca să evităm disconfortul, nu folosim a două doză de vaccin nici chiar dacă ar trebui să fie folosită abia în aprilie sau mai.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Până la sfârșitul lui martie, conform numărului de doze disponibile, am putea avea 1,4 milioane de oameni vaccinați cu prima doză, aproximativ un milion de persoane cu două doze. Etapa a treia probabil că va începe în luna aprilie, mai multe date probabil că vom pune la dispoziție probabil spre sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, în momentul în care vom avea acces la noile calendare de livrare.”