• România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate
  • În lume, numărul dozelor administrate a trecut de 1 miliard
  • Maratonul de Vaccinare de la Timișoara, pe ultima sută de metri
  • Peste 5.000 doze administrate la „Maratonul Vaccinării”
  • La Deva a început vaccinarea direct în mașină
  • Florin Cîțu: „Vreau 10 milioane de vaccinați până în august”.

România a trecut pragul de 3 milioane de persoane vaccinate. A scăzut astăzi ritmul, fix în ziua în care premierul Cîțu a zis că vrea în loc de tort un record de vaccinați.

77.104 români au trecut pe la vaccinare astăzi. Și au dus totalul la 3 milioane 37 de mii. În continuare, vaccinul Pfizer rămâne preferatul lor. La numărul de astăzi a contribuit și maratonul de la Timișoara.

Este pe ultima sută de metri și, deși nu și-a atins ținta, a reușit o performanță bună. Șapte mii de timișoreni au trecut pe la maratonul vaccinării de vineri până astăzi. Obiectivul era 10 mii. Modelul vine și la București între 7 și 9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, spune Valeriu Gheorghiță. Îi cheamă pe români să se vaccineze doar cu buletinul, fără programare sau timpi de așteptare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Nu doar maratoanele de vaccinare se vor extinde în țară, ci și centrele drive-thru. Primul, deschis la Deva, a mers bine până acum.

„Am văzut publicitatea legată de acest subiect și am zis “de ce nu ?” Tipul acesta de vaccinare pe mașină este pentru oamenii grăbiți, pentru oamenii comozi, care nu doresc să intre pe platformă. Cred că e o idee foarte bună”, a spus Marius Munteanu.

„Suntem în centrul județului, suntem aproape de toate căile de comunicații, aproape de autostradă, pot să vină și din alt județ. Toată lumea știe unde e mall-ul din Deva. Să vină și o mie de oameni, fără nicio problemă, putem să vaccinăm”, a spus Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.

Așadar, încă 7 milioane de români vaccinați în 3 luni, atât vrea premierul Cîțu.

„Mulțumesc pentru gândurile bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este normalitatea. Primul pas este să avem 10 milioane români vaccinați până la 1 august”, a spus Florin Cîțu.

S-a sărbătorit de Florii și a transmis că nu vrea cadouri. Doar normalitate. 1 august e data avansată de el pentru ținta de imunizare colectivă.

CNCAV: 77.104 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore și peste 3 milioane de români vaccinați de la debutul campaniei până duminică, 25 aprilie 2021

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 77.104 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Ceea ce face ca numărul total al românilor vaccinați să ajungă la peste 3 milioane.

Potrivit CNCAV, 54.089 persoane au primit în ultimele 24 de ore prima doză de vaccin, iar 23.015 pe a doua. 59.649 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 9.601 cu cel de la Moderna, iar 7.854 au primit vaccin de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 3.037.698 de persoane, din care 1.794.505 au primit ambele doze de vaccin.

Sursa Foto: CNCAV

În ultimele 24 de ore au fost raportate 58 de reacții adverse, din care 14 de tip local, iar restul de tip general.

Numărul total al reacțiilor adverse înregistrate de la sdebutul campaniei de vaccinare a ajuns la 13.667. 6.452 au fost raportate după vaccinul Pfizer, 1.342 după Moderna, iar 5.873 după AstraZeneca.

CNCAV precizează că 159 reacții adverse sunt în curs de investigare.