• Bill Gates a afirmat că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul.
  • Spune că școlile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021.
  • A negat orice legătură între el și ideea că ar exista dispozitive de urmărire în vaccin.
  • Afeceristul consideră că măsurile de distanțare socială au fost și vor fi eficiente în combaterea pandemiei.

Bill Gates a vorbit într-un interviu pentru CBS News despre situația COVID-19. A afirmat că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru ca virusul să fie eliminat.

Omul de afaceri a spus că modul în care Donald Trump a gestionat pandemia a fost o „greșeală uriașă”, relatează Daily Mail.

Fondatorul Microsoft a mai atras atenția și asupra școlilor, care poate că nu se vor întoarce la normal până în toamna anului 2021.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Lipsa educației din cauza pandemiei, un cost foarte mare pentru populație

Insistă pe identificarea unor strategii și soluții prin care școlile și cursurile să funcționeze din nou, fără a exista riscul de îmbolnăvire. Cea mai mare îngrijorare a sa este închiderea școlilor.

„După decese, închiderea școlilor va fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, școlile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar școlile private și cele din suburbii se descurcă mult mai bine la capitolul acesta”, a menționat Gates.

Cea mai eficientă metodă de combatere a virusului

Afeceristul a afirmat că restricțiile au ajutat foarte mult la combaterea răspândirii virusului și le consideră foarte importante, însă relaxările nu au venit la momentul potrivit.

„Deschiderea barurilor în contextul susținerii economiei versus riscul de infectare. O mulțime de strategii de acest fel au fost greșite”, a declarat Bill Gates.

Gates susține că cea mai eficientă metodă de a combate virusul este distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și, evident, un vaccin eficient.

Fundația lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini efortul de a combate pandemia.

Întrebat și despre teoriile conspirației dezvoltate în jurul numelui său, Gates a declarat următoarele: „Nu, nu este nicio legătură între vaccin și vreun dispozitiv de urmărire. Nu există și nu înțeleg de unde a apărut teoria asta”.