• BioNTech lucrează la o formulă de vaccin care să poată fi transportată la temperatura camerei
  • Există nelămuriri legate de distribuirea vaccinului, însă CEO-ul Uğur Șahin susține că sunt doar niște „probleme temporare”
  • Uğur Șahin: Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”

Într-un interviu acordat lui Frederik Pleitgen de la CNN, CEO-ul Uğur Șahin a declarat că BioNTech lucrează la o formulă pentru vaccinul său, care să permită transportarea acestuia la temperatura camerei, relatează CNN.

„Lucrăm la o formulă a vaccinului care să poată fi livrată la temperatura camerei” a declarat Uğur Șahin.

Au apărut mai multe întrebări și nelămuriri după acest anunț, de exemplu, dacă nu ar fi prea dificil de distribuit vaccinul la care lucrează BioNTech și Pfizer, având în vedere că trebuie ținut la -75 grade Celsius – cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA – iar cabinetele medicale, farmaciile și laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute. CEO-ul Șahin spune că aceasta este o problemă temporară.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În acest sens, Uğur Șahin a declarat: „Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reușit să creăm condiții mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”