• Pacienţii cu boli autoimune protestează în online pentru că duc lipsă de hidroxiclorochină
  • Între 5.000 şi 10.000 de pacienţi cu boli autoimune sunt în țara noastră
  • Oamenii se plâng că progresele făcute în timp sunt distruse acum din cauza lipsei hidroxiclorochinei, intens folosită în tratarea celor infectați cu Covid-19

Dacă nu știai, sunt între 5.000 şi 10.000 de pacienţi cu boli autoimune în România. Ei depind de tratamentul cu hidroxiclorochină, medicament care se foloseşte de multă vreme în tratarea malariei, dar are indicaţii şi în tratamentul lupusului eritematos şi poliartritei reumatoide, boli autoimune grave.

Cu toate că în prezent nu există un tratament aprobat pentru Covid-19, produsul a arătat rezultate pozitive în stadii incipiente ale virusului şi astfel a ajuns în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19, ceea ce nu e deloc în avantajul celor care au boli autoimune.

Asta a dus la o cerere mare, acum medicamentul nu se mai găsește, iar pacienţii cu boli autoimune trebuie să îşi reducă drastic dozele zilnice riscând chiar să ajungă la pat, cu dureri groaznice.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Așa s-a ajuns la protestul online al acestora: „Noi suntem clar discriminaţi. În Constituţie nu există diferenţă între ocrotirea dreptului meu la sănătate sau al unui bolnav cu altă boală“, „Suntem pur şi simplu ignoraţi. Nu existăm, nu ştiu ce sunt alea boli autoimune?“, „Este inacceptabil. Vreau să intru în farmacie, să îmi iau tratamentul şi să merg acasă. Cum te duci să-ţi iei pâine, aşa ar trebui să îţi iei şi medicamentele“.

Sursă foto: Profimedia