• Zilnic, în Bulgaria sunt raportate peste 400 de cazuri noi de Covid-19.
  • Vor fi aplicate noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului.
  • În prezent, controalele anti-epidemice vor fi intensificate la interior, unde se adună mulți oameni. În principal sunt vizate cluburile din localități, unde se suspectează că măsurile nu sunt respectate ”, a spus dr. Dimitar Petrov, ministrula adjunct al Sănătății.

În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie din cauza creșterii cazurilor Covid, a anunțat ministrul adjunct al Sănătății de la Sofia, doctorul Dimităr Petrov, care a adăugat că, în acest context, vor fi aplicate noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului,

Petrov a spus că măsurile vor fi înăsprite și vor fi efectuate mai multe verificări, iar odată cu intrarea în zona roșie vor fi impuse „măsuri drastice”, scrie presa bulgară.

„În prezent, controalele anti-epidemice vor fi intensificate la interior, unde se adună mulți oameni. În principal sunt vizate cluburile din localități, unde se suspectează că măsurile nu sunt respectate ”, a spus dr. Dimitar Petrov. „Nu este posibil să ai 2.000 de persoane în interior într-un loc cu 200 de locuri. În plus, unitățile exterioare, unde se adună mulți oameni, vor avea anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu intră în discuție, pentru că sunt în aer liber și bate vântul ”, a adăugat Petrov.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

El a adăugat că valorile traficului au crescut semnificativ, din cauza celor aflați în tranzit prin Bulgaria. „Există aglomerații mari la granițe, așa că a doua direcție a verificărilor este această zonă ,în benzinării și localurile de tip fast-food“, a mai spus dr. Dimitrov.

Zilnic, în Bulgaria sunt raportate peste 400 de cazuri noi de Covid-19.