Cafeaua poate fi benefică pentru pacienții cu cancer colorectal. Explicația unui medic oncolog

Te întrebi câtă cafea poți bea într-o zi, fără să-ți facă rău? Depinde din ce perspectivă privești.

La Institutul Dana Farber Cancer medicii au făcut un studiu pe un grup mare de pacienți cu cancer colorectal. Au observat că aceștia aveau un risc mai mic de agravare a cancerului și șanse mai mari de supraviețuire, dacă beau câteva căni de cafea pe zi.

Concret, în cazul participanților la studiu care au băut mai multe cafele într-o zi, a durat mai mult timp până boala s-a înrăutățit.

Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienții cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecție, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienții au fost tratați cu intenție curativă, sau, întârziind progresia și chiar îmbunătățind supraviețuirea la pacienții în stadii avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice, spune Mircea Dediu, Medic Primar Oncolog.

Exit mobile version