Canada confirmă primul deces cauzat de vaccinarea cu serul anti-COVID AstraZeneca

Sursa Foto: Mediafax
  • În Alberta, Canada, s-a confirmat primul deces din cauza cheagurilor de sânge cauzate de vaccinul anti-COVID AstraZeneca.
  • Este vorba despre o femeie în vârstă de 54 de ani.
  • Raportarea decesului a fost făcută pe 28 aprilie, însă miercuri, 5 mai, a fost confirmată cauza.

Oficialii provinciei canadiene Alberta au confirmat primul deces cauzat de vaccinarea cu AstraZeneca, relatează Reuters.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 54 de ani din Quebec care a murit după ce a fost vaccinată cu serul anti-COVID AstraZeneca.

Ministrul Sănătății declara pe 28 aprilie 2021 că femeia a primit tratament, dar acesta nu a funcționat. Femeia a murit din cauza cheagurilor de sânge.

Tot pe 28 aprilie, oficialii canadieni din Sănătate afirmau că beneficiile vaccinului depășesc posibilele riscuri.

„Deși fiecare deces este tragic, este foarte important să amintim că riscul de a muri din cauza complicațiilor cauzate de o infecție cu coronavirus este mult mai mare decât posibilele riscuri cauzate de vaccinul AstraZeneca”, a declarat Deena Hinshaw, directorul medical din Alberta, Canada.

Canada a raportat cel puțin cinci cazuri de tromboze apărute în urma vaccinării cu AstraZeneca. Conform bilanțului COVID publicat de Reuters, Canada are 1,243,242 de cazuri confirmate în total până în acest moment și 24,342 de decese.

AstraZeneca a fost contactată de Reuters pentru comentarii, dar compania nu a răspuns încă.