Carnea sintetică este viitorul industriei alimentare. Gabriel Păun: „În România, există un proiect de lege prin care s-ar interzice această carne cultivată”

Un startup israelian din industria alimentară, Aleph Farms, a primit recent aprobarea autorităților pentru a comercializa carnea de vită produsă din celule, deschizând astfel calea unei revoluții alimentare.

De ce este necesară acestă tranziție către carnea sintetică?

„În primul rând, pentru că salvăm clima. Această carne, cultivată în laborator, nu mai supune animalele la acea viață cumplită în ferme. Pe de altă parte, nu mai este nevoie de pământ. Salvăm peste 90% din pământul agricol. Este o chestiune de siguranță alimentară. Dacă nu preluăm și noi acest trend, vom risca să rămânem fără carne. În România, există un proiect de lege prin care s-ar interzice această carne cultivată. Argumentele invocate sunt culturale iar cele științifice sunt ignorate”, a declarat Gabriel Păun, activist de mediu, pentru Aleph News.

Citește și

Exit mobile version