• Țările din Asia își intensifică măsurile de apărare împotriva variolei maimuțelor (mpox).
  • Organizația Mondială a Sănătății a declarat o urgență de sănătate publică din cauza răspândirii rapide a noii tulpini în Africa.
  • În Argentina, o navă cargo a fost pusă în carantină din cauza unui caz suspect de mpox.

Țările din Asia își sporesc apărarea împotriva variolei maimuțelor în urma detectării unei variante potențial mai periculoase, scrie The Independent.

Thailanda a raportat primul caz suspect al noii variante a cladei 1b, ceea ce a determinat o acțiune rapidă din partea autorităților sanitare regionale.

Țările asiatice își intensifică eforturile de supraveghere și de prevenire. Răspândirea rapidă a noii tulpini Mpox în Africa a determinat Organizația Mondială a Sănătății să declare o urgență de sănătate publică săptămâna trecută.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

Ministrul pentru Africa a declarat că un pachet de 3,1 milioane de lire sterline oferit de guvernul britanic pentru combaterea virusului mpox va fi „în cele din urmă în beneficiul tuturor”.

Regatul Unit se pregătește pentru cazuri potențiale ale noii tulpini de mpox după ce Europa a înregistrat primul caz al variantei mai letale săptămâna trecută în Suedia.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că sunt în curs de desfășurare planuri pentru a aborda o posibilă epidemie în țară, asigurându-se că lucrătorii din domeniul sănătății sunt conștienți de simptome și că sunt disponibile teste rapide.

Cu toate acestea, autoritățile sanitare europene au exclus impunerea de controale la frontieră, deoarece riscul unei epidemii globale de virus este considerat în continuare „scăzut”.

În Argentina, o navă cargo a fost pusă în carantină din cauza primului caz suspect de mpox de pe navă, după ce unul dintre membrii echipajului a prezentat „leziuni cutanate asemănătoare chisturilor”, a declarat Ministerul Sănătății.

Citește și