• CDC spune că persoanele complet vaccinate și copiii ar trebui să poarte masca în interior.
  • CDC a recomandat ca persoanele complet vaccinate să înceapă din nou să poarte măști în interior în acele locuri unde există rate de transmisie ridicate.
  • Recomandările vin pe fondul estimărilor că varianta delta va provoca o nouă creștere a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

Americanilor care au finalizat schema de vaccinare li se recomandă, din nou, să poarte mască de protecție în școli și în celelalte locuri aglomerate, acolo unde există un risc ridicat ca virusul să fie transmis, scrie CNBC.

Experții spun că strategiile de prevenire a răspândirii virusului rămân esențiale pentru a proteja oamenii, în special în zonele cu niveluri de transmitere comunitare moderate până la înalte.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au recomandat marți ca persoanele complet vaccinate să înceapă din nou să poarte măști în interior, în locuri cu rate de transmisie Covid-19 ridicate. De asemenea, agenția recomandă copiilor să poarte măști în școli în această toamnă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

După cum am mai spus anterior, această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea tuturor americanilor”, a declarat directorul CDC Rochelle Walensky reporterilor, într-o conferință de presă. „Astăzi avem noi date legate de tulpina Delta care ne impun să actualizăm recomandările cu privire la ceea ce puteți face atunci când sunteți complet vaccinați”

Ghidul actualizat vine înaintea sezonului de toamnă, când se așteaptă ca varianta delta, care este extrem de contagioasă, să provoace o nouă creștere a cazurilor noi d COVID-19 și mulți angajatori intenționează să cheme salariații la birou. La jumătatea lunii mai, CDC a declarat că persoanele complet vaccinate nu au nevoie să poarte măști în majoritatea locurilor, fie în interior, fie în aer liber.

„În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în interior, pentru a preveni răspândirea variantei Delta și a-i proteja pe alții. Inclusiv în școli ”, a spus Walensky. CDC recomandă recomandă purtarea măștii „inclusiv profesorilor, personalului, elevilor și vizitatorilor”.