Ce beneficii are o vacanță asupra organismului? Peisajele frumoase ne pot ajuta să reducem stresul și să promovăm activitatea fizică

Pregătește-ți bagajele, e timpul să pleci în vacanță. Cercetătorii au lucrat pentru tine – vacanțele nu te fac doar mai fericit, te ajută în carieră și te și păstrează tânăr. Peisajele frumoase precum pădurile sau plajele, ne pot ajuta să reducem stresul, să ne creștem bunăstarea mentală și să promovăm activitatea fizică. Expunerea la alți turiști, localnici sau chiar animale ne pot îmbunătăți starea de spirit și funcția cognitivă”, spune Fangli Hu, cercetătorul principal al unui studiu publicat în Journal of Travel Research.

Învățarea unui lucru nou poate face creierul să funcționeze de parcă e mai tânăr. Cercetările făcute de un grup de neurologi canadieni arată că o cantitate mică de exerciții ușoare a îmbunătățit funcția cognitivă la adulții în vârstă ca și cum aceștia ar fi cu cinci ani mai tineri. O altă lucrare realizată la Yale a descoperit că o atitudine pozitivă față de îmbătrânire și efectuarea de exerciții fizice pot ajuta oamenii să trăiască în medie cu până la 7,5 ani mai mult.

Interacțiunile sociale, stimularea creierului, activitatea fizică și mâncarea sănătoasă de care ai parte în vacanțe amână îmbătrânirea.

Exit mobile version