• Experții au sugerat că injecțiile ar putea trata mai multe afecțiuni legate de inflamație, inclusiv cancer, artrită, Alzheimer și Parkinson.
  • Studiile au arătat că medicamentele nu funcționează pentru toată lumea.
  • Acestea pot provoca efecte secundare severe, inclusiv greață și vărsături.

Mai multe studii au fost prezentate la conferința Societății Europene de Cardiologie, arătând că semaglutida, cunoscută și sub numele de Ozempic sau Wegovy, are „beneficii de anvergură dincolo de ceea ce ne-am imaginat inițial”, transmite The Times. Astfel, s-a constatat că medicamentul reduce nivelurile de inflamație din organism, indiferent dacă persoanele au pierdut sau nu în greutate.

Experții au sugerat că injecțiile ar putea trata mai multe afecțiuni legate de inflamație, inclusiv cancer, artrită, Alzheimer și Parkinson.

Cu toate acestea, studiile au arătat că medicamentele nu funcționează pentru toată lumea. Acestea pot provoca efecte secundare severe, inclusiv greață și vărsături, și sunt legate de o creștere de nouă ori a pancreatitei, o afecțiune potențial mortală, precum și de o creștere de patru ori a paraliziei stomacului.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

O serie de studii la care au participat cercetători de la Yale și Harvard au arătat că semaglutida ar putea inversa boala renală, preveni insuficiența cardiacă, ar putea reduce hipertensiunea arterială netratabilă anterior și reduce cu o treime riscul de deces din cauza coronavirusului. S-a dovedit deja că acesta reduce cu o cincime decesele cauzate de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, potrivit The Times.

Citește și