Ce faci dacă te-ai vaccinat la prima doză cu AstraZeneca, iar administrarea serului ar putea fi suspendată

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • În situația în care se va decide suspendarea vaccinării cu vaccinul de la AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză.
  • „Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu

Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuția este prematură.

„Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.