- Un jurnalist a făcut publice imagini cu mâncarea dintr-un spital suport Covid
- Micul-dejun presupune multă pâine, iar la prânz ciorba e nelipsită
- Fiecare pacient internat primește 10 lei pe zi din partea statului pentru hrană, însă de multe ori suma e insuficientă
Un jurnalist a făcut publice imagini cu mâncarea pe care a primit-o timp de o săptămână ca pacient bolnav de Covid-19, într-un spital din România.
Advertisment
El a povestit, într-un articol publicat pe site-ul Radio Europa Liberă, că micul dejun într-un spital Covid presupune multă pâine, un ceai negru fără zahăr, o bucățică de unt și un triunghi de brânză topită. Ciorba e nelipsită din meniul de prânz.
Fiecare pacient are o „foaie de mișcare a bolnavului“, care conține restricțiile dietetice decise de medic, dar și secția unde este internat, pentru ca infirmierele să știe cine, ce și unde mănâncă. Din meniul zilnic nu lipsesc ouăle fierte, legumele și iaurtul.
Recomandări
Pe lângă meniul zilnic dat de spital, bolnavii își pot aduce mâncare de acasă sau primesc pachete de la rude zilnic, între orele 15.00-16.00. Toate cele trei mesele ar trebui să coste 10 lei/persoană, dar managerul spitalului Caritas din Roșiori susține că de multe ori sunt nevoiți să suplimenteze această sumă din bugetul propriu.
Partenerii noștri