• Cercetătorii au analizat efectele pe termen lung al medicamentului Wegovy.
  • Studiul a constatat că majoritatea persoanelor care au luat Wegovy au pierdut în greutate, în medie 10% din greutatea corporală.
  • Aproximativ 17% dintre pacienții din intervalul de timp de patru ani s-au retras din cauza unui efect secundar al tratamentului cu Wegovy.

Sigur ai auzit și tu până acum de frenezia cu medicamentele de slăbit. Dar ce se întâmplă dacă le iei pe o perioadă lungă de timp? Cercetătorii au analizat efectele pe termen lung al medicamentului Wegovy.

Studiul a constatat că majoritatea persoanelor care au luat Wegovy au pierdut în greutate, în medie 10% din greutatea corporală, în primele 15 luni de utilizare a medicamentului și și-au menținut pierderea în greutate pe parcursul a patru ani cu utilizarea continuă a medicamentului. Cercetătorii au observat că odată ce s-au pierdut kilogramele necesare, dacă rămâi în continuare pe medicament nu începi să te îngrași din nou. Ca alt exemplu, avem și Ozempic, care se utilizează normal pentru diabetul de tip 2, însă majoritatea îl folosesc și ca medicament de slăbit. Tratamentul cu Ozempic este injectabil și imită efectele unui hormon natural care îi spune creierului că este sătul, reducând pofta de mâncare și inducând o scădere rapidă în greutate.

Aproximativ 17% dintre pacienții din intervalul de timp de patru ani s-au retras din cauza unui efect secundar al tratamentului cu Wegovy, în principal greață, potrivit companiei. Dintre toate medicamentele utilizate pentru pierderea în greutate, cele mai frecvent raportate efecte secundare sunt greața și constipația, dar sunt raportate și afecțiuni ireversibile ale vezicii biliare și pancreasului. Și pentru că am menționat mai devreme și de Ozempic, avem și acolo efecte adverse destul de grave, cum ar fi ochii înfundați, obrajii înfundați și pielea lăsată, ceea ce face ca persoana respectivă să pară mai în vârstă și mai slabă.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL

Citește și