• Medicii spun că starea lui Aleksei Navalnîi este gravă, însă stabilă
  • Fără a cita surse, site-ul de știri Baza scrie că în corpul lui Navalnîi a fost găsită o substanță toxică ce i-a afectat sistemul nervos
  • Doctorii nu sunt deacord ca acesta să fie mutat la o clinică din străinătate
  • Fundația Anticorupție (FBK) este sigură că doctorii încearcă să ascundă urmele unei intoxicații

Aleksei Navalnîi, internat în dimineața zilei de 20 august, după ce ar fi fost otrăvit, e încă în comă. Medicii spun că starea lui este gravă, însă stabilă.

Diagnosticul politicianului rus nu este cunoscut. Oficial, serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Omsk a raportat doar că „nu există date despre un accident vascular cerebral sau atac de cord și nu este infectat cu noul coronavirus”, scrie Meduza.

Pe de altă parte, site-ul de știri Baza, fără a cita surse, scrie că în corpul lui Navalnîi a fost găsită o substanță toxică ce i-a afectat sistemul nervos. Aceeași sursă notează că nu se cunoaște natura substanței toxice.

În același timp, medicul curant al politicianului afirmă că analizele de sânge au ieșit bune și are doar ficatul mărit.

Prietenii lui Navalnîi insistă să-l trimită în străinătate pentru tratament, însă medicii spun că starea lui este mult prea gravă pentru a fi transportat. Fundația Anticorupție (FBK) este sigură că doctorii nu vor să-l trimită pe acesta în străinătate, încercând să ascundă urmele intoxicației.

Opozantul lui Putin este cunoscut pentru investigaţiile prin care deconspiră schemele de corupţie ale apropiaţilor preşedintelui rus, inclusiv ale fostului preşedinte şi premier Dmitri Medvedev.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în timpul unui zbor după ce ar fi băut ceai. Câteva clipe mai târziu, avionul a făcut o aterizare de urgență la Omsk.